MDH Byggnadsteknik – Juridik

Hej

Då var introduktionsföreläsningen i juridik genomförd. Det var ett tufft pass, både för Er och för mig. Om jag förstod Er rätt hade Ni haft aktiviteter på fm och jag körde undervisning i Eskilstuna i beskattningsrätt från 08.15 — 12.00. Därefter drabbades vi samman kl 13.15 med ett fyra timmars pass.

Juridik är naturligtvis ett helt nytt ämnesområde för de flesta av Er med många nya begrepp och delvis främmande tankesätt.

Så här i efterhand funderar jag på om upplägget var lyckat. Jag informerade Er om att jag spelade in föreläsningen och att jag inför nästa kurs kommer att lägga ut en film över föreläsningen och att det inte kommer några tentafrågor på den här kursen från jurdikföreläsningen. Det ledde naturligtvis till att motivationen hos en del av Er förvann. I konkurrens med efterföljande julbord så förlorade jag kampen 🙁
Jag måste nog justera innehållet till mer praktisk juridik, märkte ett klart större engagemang från Er den sista timman när vi pratade om avtalsrätten. Jag borde nog kommit fram till avtalrätten tidigare i föreläsningen för att få Er mer motiverade. Jag får fundera över det 🙂

Tacksam om Ni bidrar med lite feedback så att jag kan förbättra introduktionen till nästa kursomgång.

Sköt om Er och lycka till med fortsättningen på kursen
Vi ses igen till våren i kursen Fastighetsförvaltning.
MVH
Krister

Bookmark the permalink.

Comments are closed.